OKUYORUM ÖYLEYSE VARIM”

10.11.2014 11:55:00

Genç Kayseri İmam-Hatip Mezunları Derneği'nin (KİMDER) Cumhuriyet Meydenı'nda okuyorum öyleyse varım” isimli kitap okuma etkinliği düzenledi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, gençler kitap okuyarak Kayseri'de farkındalık oluşturdu.

Genç Kayseri İmam-Hatip Mezunları Derneği’nin (KİMDER) Cumhuriyet Meydenı’nda “okuyorum öyleyse varım” isimli kitap okuma etkinliği düzenledi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, gençler kitap okuyarak Kayseri’de farkındalık oluşturdu.

“Farkındalık oluşturuyoruz”

Genç  KİMDER Kadın Kolları Başkanı Feyza Keser, gençleri kazanmak ve Kayseri halkına kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için “okuyorum öyleyse varım” etkinliğini yaptıklarını bildirdi. Keser, bütün güçlerin önündeki hedefin gençler olduğunu vurgulayarak, “Gençleri kazanmak gerekiyor. Dedik ki gençlerimizle beraber kitap okuyalım. Halkımızda bir farkındalık oluşturalım diye bu etkinliği meydanda yaptık. Program çerçevesinde burada oturduk gençlerimizle kitap okuyoruz. Burada postitlerimiz ve yazı tahtamız var. Arkadaşlarımız okudukları kitaplardan beğendikleri sözleri yazı tahtasına yapıştırıyorlar. Buraya gelen halkımız bundan faydalanıyor” dedi.

Katılımın öğle saatlerinde daha yoğun olduğunu belirten Keser, “Etkinliğimiz 2 gün boyunca sürdü.  Hafta sonunu böyle değerlendiriyoruz. Sabah 10:00’dan 15:00’a kadar burada kitap okuyoruz” diye konuştu.  

 

 

“Biz mikro imam hatipçi yapı üretmek istemiyoruz”

 

KİMDER Başkanı Seyit Halil Yüzgeç, Genç KİMDER’in İmam Hatip Mezunları Derneği’nin alt kolu olduğunu söyleyerek, etkinlikte kendilerinin görev almadığını, her şeyi Genç KİMDER’in organize ettiğini ifade etti.  

Katılım yüksek oranda olduğunu belirten Seyit Halil Yüzgeç, “Bu etkinliğin en güzel tarafı sessiz bir etkinlik olması. İnsanları rahatsız etmiyor. Kendine derneğine, cemiyetine, vakfına, grubuna değil; sadece kitap okumaya yönelik bir çağrı. Okunan kitapları gördüm her düşünce grubundan, her ideolojiden, birbirine karşıt olan yazarların kitapları okunuyor. Kitap okuyan kardeşlerime baktığımda Türkiye profili ortaya çıkıyor. Bu da bizi çok mutlu etti. Çünkü biz mikro imam hatipçi yapı üretmek istemiyoruz. Türkiye profili neyse biz onu yansıtmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Okuma alışkanlığı eksik mi?”

 

Etkinlik kapsamında vatandaşların kitap okuma alışkanlığını ölçmek amacıyla anket yapıldığını hatırlatan Yüzgeç, “Anket çalışması da yapıyor arkadaşlar. İlerde yapacağımız çalışmalarda bize ışık tutması için yapıyoruz. Kamuoyuyla da daha sonra sonuçları paylaşacağız. İnsanlarımız ne sıklıkla kitap okuyor bunu ölçmek istiyoruz. Kitap okuma sayılarında ciddi bir eksiklik var. Dünyadaki kitap okuma oranlarıyla, Türkiye’de ki kitap okuma oranları arasında büyük bir fark var. Biz bu anketle de kitapları ödünç alarak mı okuyorlar, ne sıklıkla kitap okuyorlar, okuma alışkanlığı eksik mi? Bu soruların cevabını arıyoruz. Sonuçları da arkadaşlarımız daha sonra kamuoyuyla paylaşacaklar” dedi.

Haber: Dilek Bolat